5 מתכוני קפה שהם לא קינוחים

מגזין הקפה של ג'ו

5 מתכוני קפה שהם לא קינוחים

אם אתם פה, סימן שאתם חובבי קפה, או יותר נכון – אספרסו. אבל אם התרגלתם עד היום לצרוך את הקפה שלכם בכוס משקה, כדאי לכם להתעכב לרגע על הפוטנציאל הקולינרי הטמון בפולים השחורים. רמות החוזק, הניואנסים בין תערובת לתערובת והטעמים השונים הופכים את הקפה לחומר גלם מרתק גם במטבח. אז אם יש בכם יצר הרפתקנות (ואנחנו יודעים שכן), קבלו מאתנו כמה רעיונות למנות טעימות להפליא.

 

פטריות צלויות עם קצף קפה

המרכיבים ל־2 מנות:

לפטריות:

20 גרם (צרור) פטריות ירדן מופרדות מהשורש

10 פטריות שמפיניון ללא הגבעול

5 פטריות מלך היער ללא החלק התחתון, חצויות לאורכן

פטריות שימאג׳י מופרדות לצרורות של 5־6 פטריות (ניתן להשתמש בכל תערובת פטריות שרוצים)

 

לרוטב:

2 ענפי תימין

שן שום מעוכה/דפוקה

60 מ״ל (צ׳ייסר) ורמוט או יין לבן

חצי כוס חלב

1 כוס שמנת מתוקה

1 מנת אספרסו (30 מ״ל)

מלח

פלפל

שמן זית

קוביית חמאה (20־30 גרם)

 

אופן ההכנה:

לרוטב: קוצצים גס את הגבעולים והשורשים שהופרדו מהפטריות. במחבת חמה מאדים את השורשים הקצוצים עם מעט שמן זית במשך 5 דקות. מוסיפים את התימין והשום ומאדים כ־2 דקות נוספות. מוסיפים את הוורמוט או היין לבן ומאדים במשך 30 שניות. מוסיפים את החלב והשמנת ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה. מסירים מהאש, מסננים את הנוזל מהפטריות, מוסיפים אספרסו לנוזל, מערבבים ומניחים בצד.

לפטריות: מתבלים את הפטריות החתוכות במלח ופלפל. במחבת רחבה, על אש גבוהה, צולים את הפטריות עם שמן זית כדקה וחצי מכל צד עד להשחמה. מוסיפים ענף תימין וכ־20 שניות לפני סוף ההשחמה מוסיפים קוביית חמאה.

הרכבה: מחממים את הרוטב ומקציפים אותו בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת קצף תפוח. מסדרים את הפטריות על צלחת הגשה ומעטרים עם תלוליות של קצף. מגישים חם.

shutterstock_158478179

תבשיל פילה בקר עם קפה

מרכיבים:

1.5 קילו פילה בקר חתוך לקוביות של 2 ס"מ

קמח

שמן זית

3 בצלים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

15 עלי מרווה טריים

1 כוס יין לבן יבש

1 ספלון אספרסו חזק

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה: מקמחים את קוביות הבשר. מחממים שלוש כפות שמן זית במחבת גדולה ומשחימים את קוביות הבשר מכל צד (לא את כולן בבת-אחת כדי לא לקרר את השמן). את הקוביות השחומות שומרים בצד. מכניסים למחבת את הבצל והשום ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים מרווה, ממטגנים כ 2 דק, מוציאים את העלים ומוסיפים את היין והקפה. מטגנים תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך. מחזירים למחבת את הבשר, ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. ניתן להגיש עם פירה ובכל מקרה הקפידו לנגב את כל הרוטב – רצוי עם לחם לבן פשוט!

shutterstock_583431181

ראגו לפסטה בניחוח קפה

מרכיבים ל-6 מנות:

חבילת פסטה (עדיף פנה)

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

1 גזר קצוץ

1 גבעול סלרי קצוצים

5 עגבניות מגורדות

500 גרם נתח אונטריפ טחון

מלח

פלפל

5 גרגרי פלפל אנגלי

3 עלי דפנה

1 כוס יין אדום

3 ספלי אספרסו

 

אופן ההכנה: מחממים שמן זית בסיר בינוני ומטגנים בו את הירקות הקצוצים עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד לאידוי כל הנוזלים. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוסיפים את היין והקפה, ומערבבים עד שמתאדה כמעט לחלוטין. מוסיפים פלפל אנגלי ועלי דפנה וממשיכים בטיגון תוך ערבוב על אש קטנה כ 5 דק. מוסיפים את העגבניות המגורדות ומבשלים על אש קטנה כ 45 דק. מבשלים פסטה פנה לפי ההוראות על האריזה עד לקבלת מרקם אל-דנטה. מוציאים מהסיר ומעבירים לסיר עם הרוטב. מבשלים ביחד כ-2 דקות תוך כדי ערבוב. מגישים מיד

shutterstock_337893065

שוקי עוף בחרדל דיז'ון ואספרסו

מרכיבים:

12 שוקי עוף

ראש שום מפורק לשיניים

צרור טימין

למרינדה:

3 כפות גדושות (100 גרם) חרדל דיז'ון עם גרגירים

רבע כוס שמן זית

4 כפות דבש

ספלון אספרסו קצר חזק

כפית מלח גס

כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את חומרי המשרה היטב. משרים את שוקי העוף במשרה למשך שעתיים. מניחים את שוקי העוף עם חומרי המשרה בתבנית התנור, מפזרים שיני שום, טימין וצולים בתנור כשעה. הופכים את השוקיים פעם אחת במהלך הצלייה.

shutterstock_420599839

קדירת בשר בקפה

מרכיבים ל 4 מנות:

חצי קילו נתח שריר או כתף חתוך לקוביות.

1 בצל קצוץ

2 גזרים חתוכים לקוביות

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

חצי סלסלת פטריות טריות חתוכות לרבעים

כוס וחצי מים

1 מנת אספרסו קצר. עדיפות לקפסולת תערובת ג'ו של קפה ג'ו המאופיינת בחומציות פירותית המעורבת בסיומת של דבש.

מלח

פלפל

צ'ילי גרוס

אגוז מוסקט

פלפל אנגלי

עלי דפנה

טימין

כף קמח

 

אופן ההכנה:

1. מקמחים את קוביות הבשר עם תערובת קמח, מלח ופלפל.

2. מחממים סיר עבה עם שמן ומטגנים היטב את הבשר.

3. מוציאים את הבשר ומטגנים את הירקות.

4. מוסיפים חזרה את הבשר.

5. מוסיפים לסיר את הקפה והמים ומתבלים.

6. מבשלים כשעה וחצי עד להתרככות הבשר.

7. מוסיפים את הפטריות ומעבירים לתנור ( 150 מעלות ) להמשך בישול לעוד כשעתיים.

shutterstock_563328601

הרשמה לניוזלטר

נגישות