10 עובדות על קפה מקוסטה ריקה

מגזין הקפה של ג'ו

10 עובדות על קפה מקוסטה ריקה

מספר עובדות על הקשר האדוק בין קוסטה ריקה והקפה שלה

המדינה שהפכה לגן עדן עבור גולשי הגלים היא אחד המקומות המרהיבים שמציעה יבשת אמריקה כולה.

משחר ההיסטוריה, אחת הסיבות שמנעו מהמדינה להפוך ליעד מועדף לכיבוש עבור אימפריות שונות שביקרו בה ונטשו אותה בזו אחר זו, היא העובדה שלא ניחנה באוצרות טבע רבים, לכאורה.

אך מי שביקר במדינה שפירוש שמה הוא "החוף העשיר" (כינוי שניתן לה על ידי, איך לא, כריסטופר קולומבוס) יודע שסוד העושר שלה טמון בטבע עצמו – זה שלא ניתן לאמוד בכסף, עם חופים שנראים כמו מעשה ידי אמן, שמורות טבע, מגוון עצום של מיני בעלי חיים – וגם קפה, והרבה!

ומעתה גם בג'ו אנחנו שמחים להציג את תערובת קוסטה ריקה. התערובת החדשה שנרקחה בהשראת המדינה שמקדשת את הקפה ושהיה לה למושיע של ממש בתקופות שונות, היא כל מה שהייתם יכולים לצפות מקפה קוסטה-ריקני איכותי. תערובת עשירה בעלת גוף מלא וטעם עגלגל, עם מתקתקות קלה ונגיעות רכות של מרירות וחמיצות מאוזנת היטב – התענוג המושלם לפתוח איתו את היום שלכם כאן – ולהרגיש גם קצת שם.

 

אז הנה כמה עובדות על הקשר האדוק בין קוסטה ריקה והקפה שלה:

במדינה צומחת יותר תוצרת קפה ליחידת שטח מאשר בכל מדינה אחרת שמגדלים בה קפה.

ישנם יותר מ-100 עצי קפה על כל אדם בקוסטה ריקה. עם אוכלוסיה שמונה 3.7 מיליון איש, משמעות הדבר שקיימים בערך 400 מיליון עצי קפה במדינה.

אירועים ונהלים רבים במוסדות שונים במדינה היו במשך שנים (וחלקם עדיין) תלויים במועדי הגדילה והקציר של הקפה.

הקוסטה-ריקנים מהללים ובהחלט יודעים להעריך את הקפה האיכותי שגדל במדינתם. כך תוכלו למצוא "קורידור" – מתקן חליטה בסיסי לקפה כמעט בכל בית אב.

בקוסטה ריקה מגדלים אך ורק פולי קפה ממין "ערביקה" ולא בשל העדפה. למעשה הגידול של מין הרובוסטה (הזן השני הכי נפוץ בעולם) אסור בחוק וזאת בכדי לשמור על האיכות והמוניטין של הקפה היוצא מהמדינה.

בקוסטה ריקה מתקיימים כמה מהתנאים האופטימליים לגידול קפה כמו: אדמה וולקנית ואזורים הרריים עם תנאי תאורה, לחות וטמפרטורה אידיאליים לצמח.

גידול קפה באיזורים הרריים מאפשר לעצים לצמוח לאט יותר מאשר באזורים הנמוכים והלחים מאוד. משמעות הדבר היא שהפרי מבשיל לאט יותר ובכך מתעצמים הארומה והטעם של הפולים בתוכו.

קפה מכונה לעתים קרובות "גרגיר הזהב" בהיסטוריה של קוסטה-ריקה, שכן היתה לו השפעה רבה על הכלכלה, יחסים בינלאומיים, מדיניות חברתית ואפילו האמנות בארץ הצעירה.

בהמשך לאהבתם הגדולה של הקוסטה-ריקנים לקפה מהתוצרת המקומית, צריכת הקפה הממוצעת לאדם היא הגבוהה מבין המדינות בהן מתקיים ענף של גידול וייצור קפה.

הקוסטה-ריקנים מקפידים על שמירת הסטדנרט בכל הנוגע לאיכות הקפה שלהם עד כדי כך שהם מסמנים את הפולים האיכותיים שלהם באותיות “SHB” (Strictly Hard Bean) – כך שאם תתקלו בסימון זה על האריזה, דעו שמדובר בתו איכות.

הרשמה לניוזלטר

נגישות