10 עובדות שלא ידעתם על קפה קולומביאני

מגזין הקפה של ג'ו

10 עובדות שלא ידעתם על קפה קולומביאני

לרגל השקת הקפסולות, קבלו 10 עובדות אודות הקפה הקולומביאני

אם נצטרך לאפיין במילה אחת את המדינה שאימצה את שמו של כריסטופר קולומבוס, סביר להניח שהמושג "שפע" יהיה ההולם ביותר. ומדוע דווקא שפע? ובכן, היסטוריה רצופת מלחמות ושלטונות מתחלפים שטמנו בחובם סימני שאלה רבים אודות הזהות התרבותית של המדינה, יצרו בקולומביה גיוון אתני שנע בין צאצאי ילידים אמריקאיים, מתיישבים ספרדים, עבדים מאפריקה ומהגרים.

אך יותר מהשפע התרבותי, מדהים הוא השפע הטבעי במדינה, שידועה בשל השילוב של חופים קאריביים ופסיפיים, מרחבי ג'ונגל עצומים, רכסי הרים המתנשאים לגובה של 5,500 מטר מעל פני הים, עולם חי עשיר עם יותר מ-1,800 זנים של ציפורים, וצמחייה מרהיבה שבין מיניה נכללים גם זני קפה שהפכו לאחד ממאפייניה המובהקים והטעימים ביותר של המדינה האקזוטית.

ועכשיו – קולומביה הגיעה לג'ו! אנחנו נרגשים להשיק את קפסולות קולומביה החדשות – תערובת ייחודית בעלת גוף מלא ומרירות מבוקרת המתובלת בנגיעות פירותיות, חומציות מאוזנת היטב וסיומת פרחונית על הלשון.

לצורך ייצורן של הקפסולות, דאגנו במפעל ללקט את מרבית האלמנטים שהפכו את קולומביה למה שהיא כפי שהיא מוכרת לנו כיום, לגבש ולהמיר אותם לכדי מתכון מנצח שיספק לכם חוויה חוצת יבשות – במטבח הביתי שלכם.

לרגל השקת הקפסולות, קבלו 10 עובדות אודות הקפה הקולומביאני:

קולומביה היא הספקית השנייה בגודלה (אחרי ברזיל) של פולי קפה מזן הערביקה שנחשב לזן הקפה האיכותי ביותר.

קפה קולומביאני מוכר בעולם כבעל איכות גבוהה וטעם עשיר במיוחד.

פולי קפה קולומביאניים טריים וקלויים מתאפיינים בטעם עשיר, גוף מלא וכבד, חומציות בהירה והינם ארומטיים מאוד.

בקולומביה יש יותר מחצי מיליון יצרני קפה, המכונים "קפטרוס".

היבואנים העיקריים של קפה קולומביאני הם: ארה"ב, גרמניה, צרפת, יפן ואיטליה.

ייצור הקפה בקולומביה מתרכז בשני אזורים עיקריים: מא"מ (מדיג'ין, ארמניה ומנזילס במרכז המדינה) ובוגוטה. הפולים מהאיזור הראשון מתאפיינים כאמור בגוף כבד יותר ובחומציות בהירה, בעוד שאלו המגיעים מהאיזור השני הם חומציים פחות.

החוואים בקולומביה מקורבים ומפוקחים על ידי פדרציית הקפה הקולומביאנית שמייצגת את מגדלי ויצרני הקפה המקומיים. תפקידה, בין השאר, הוא לשמור על שמו הטוב של הקפה הקולומביאני המשובח. לדעתנו הם עושים עבודה מצוינת!

בקולומביה מתקיימת תיירות קפה של ממש שמתרכזת באיזורי הגידול ומדווח כי נמצאת בצמיחה מתמדת.

הרי הגעש בקולומביה הם האחראיים לאדמה הוולקנית העשירה שבה גדלים צמחי הקפה במדינה.

משום שהפולים האיכותיים מיוצאים מן המדינה, הקולומביאנים עצמם מסתפקים לרוב בקפה באיכות בינונית. האירוניה במיטבה.

 

הרשמה לניוזלטר

נגישות